Wind- en waterdicht aan de Leidsestraat

Met het plaatsen van de laatste ruiten is het pand aan de Leidsestraatweg sinds woensdag 26 juni officieel ‘ Wind- en waterdicht’!Het voegwerk is nagenoeg gereed en ook de schilder vordert behoorlijk met zijn werkzaamheden. De afgelopen weken is de steiger dan ook slag voor slag afgebroken waardoor de gevel zichtbaar is geworden. Hiermee is de buitenzijde van het pand grotendeels af en zal de afbouwfase gaan beginnen.


De eerste werkzaamheden zullen de slangen van de vloerverwarming zijn, snel gevolgd door de zandcementvloer en de binnenwanden.
Tegen die tijd zullen we alle kopers uitnodigen om tijdens een kijkdag weer eens binnen te komen kijken.

Al een aantal keer hebben passanten ons gevraagd wat de vierkante beton-ornamenten zijn welke in het metselwerk zijn opgenomen; dit zijn zwaluw- en vleermuiskasten.


In het oude ‘pakhuis’ werden namelijk diverse nesten aangetroffen van gierzwaluwen en ook hadden vleermuizen zich in het oude pand gevestigd.
Vereiste in de bouwvergunning was dat (behalve 8 nieuwe families) ook weer onderdak aanwezig zou zijn voor de oud-bewoners.

Daarnaast moest voor deze bewoners van het pand ook tijdelijke huisvesting gevonden worden. Gelukkig werd hiervoor een oplossing gevonden bij de naastgelegen dakpannenfabriek van Monier. Aan de gevel van de kleiput werden eind vorig jaar 30 stuks gierzwaluwkasten en 4 stuks vleermuiskasten gemonteerd.
We zijn erg benieuwd of de dieren de weg terug zullen gaan vinden naar ‘Het Pakhuis’.

 

Leidsestraat-1 Leidsestraat-1
Leidsestraat-2 Leidsestraat-2